Japanilaiset autot

Kun ajoneuvosi on valmistettu Japanin markkinoille (JDM = Japanese Domestic Market), tarvitset vastaavuustodistuksen rekisteröintiä varten. Suomeen rekisteröinnin kannalta sillä ei ole merkitystä, onko auto suoraan Japanista vai onko se jo rekisteröity Euroopassa. Usein japanilaiset autot tulevat Suomeen Brittien kautta, mutta TraFin vaatimusten mukaan sillä ei ole merkitystä.

Pakettiautopojat on toimittanut vastaavuustodistuksia mm. seuraaviin autoihin:issan Skyline, Nissan Staega, Nissan Silvia, Toyota Supra, Toyota Soarer, Toyota Aristo, Toyota MR2, Toyota Glanza, Toyota Granvia, Mitsubishi Lancer / Mitsubishi Evolution, Porsche Boxster, Mercedes S600, jne.

Vastaavuustodistuksen toimittamista varten tarvitsemme

 1. Kopion rekisteriotteesta

  Esim. japanilainen ”Export Certificate" tai englantilainen "UK Registration Certificate" (sivu 1 ja sivu 2 jos ajoneuvo on Briteistä).  Jos auto on jo käynyt suomalaisella katsastuskonttorilla, laita mukaan myös suomalainen rekisteröintikatsastustodistus.

  Malli - Export Certifcate

    

  Malli - UK Registration Certificate sivu 1 ja sivu 2

    

 2. Digikuva tyyppikilvestä

  Tyyppikilvessä on todistusta varten tarvittava moottori koodi, joten ota kuva niin, että koodi (moottorin koodin jokainen numero ja jokainen kirjain) on selvästi näkyvissä. 

  Malli - tyyppikilpi

    
 3. Yhteystiedot

  Nimi, postiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero

Katso lisätiedot vastaavuustodistuksen tilaamisesta.

JDM auton kokonaismassa

Japanissa auton kokonaismassa on pienempi kuin Euroopassa. Jos auto tulee Brittien kautta, yleensä auton kokonaismassa ei ole tiedossa, koska sitä ei usein mainita rekisteröintipapereissa. Tämä tarkoittaa usein sitä, että auton kokonaismassa ei riitä kaikkiin matkustajapaikkoihin. Pakettiautopoikien toimittamassa vastaavuustodistuksessa on ns. eurooppalaiset akselimassat ja kokonaismassa. Useimmiten tämä auttaa rekisteröinnissä eli useimmiten katsastaja hyväksyy vastaavuustodistuksen massat, ja siinä tapauksessa esim. 5-paikkaisen auton saa Suomessakin rekisteröityä 5-paikkaiseksi, eikä ole tarpeen esim. poistaa takapenkkejä.

Joskus katsastaja haluaa laskea massat itse tai vaatii massat valmistajalta tai valmistajan edustajalta. Kuitenkaan auton valmistajilta ei yleensä saa apua tässä asiassa.

Kysy siis katsastajalta ensin, tilaa vastaavuustodistus vasta kun olet varma mitä käyttämäsi katsastuspaikka vaatii.